Kompanija Lukser najavila letove za Podgoricu i Tivat

 Kompanija Lukser najavila letove za Podgoricu i Tivat

Letovi na relaciji Luksemburg – Podgorica počinju od 1. aprila ove godine, druga linija na relaciji Luksemburg – Tivat je planirana za 5. maj. Rezervacija već ima dosta, a interesovanje francuske klijentele za Crnu Goru je sve veće. Pomoćnik generalnog direktora Tour Operating u kompaniji Lukser koja organizuje letove, Alberto Kunkel je za Pobjedu kazao da već imaju sklopljene ugovore sa crnogorskim hotelima od tri do pet zvjezdica i nude sedmodnevne aranžmane već za 450 eura sa uračunatom avionskom kartom. U okviru kompanije imaju i svog turoperatora LukserTur.

Saradnja

Kunkel je pomenuo i izuzetnu saradnju sa Kulturno-informativnim centrom Crne Gore u Luksemburgu i njenom predsjednicom Fetijom Kalač bez čije inicijative letovi ne bi bili organizovani. Kako bi što bolje predstavili Crnu Goru i prodali što više karata i aranžmana napravili su i brošuru Vakanz de LuxairTours.

– Prvi let na relaciji Luksemburg – Podgorica planiran je 1. aprila ove godine. Imamo već dosta rezervacija, ali ostaje još uvijek mjesta za one koji se odluče da putuju kompanijom Lukser do Crne Gore.

Druga linija na relaciji Luksemburg – Tivat je planirana za 5. maj, dakle mnogo ranije nego što smo najavljivali. Ovo iz razloga velikog interesovanja ne samo crnogorske zajednice u Luksemburgu već i Luksemburžana koji žele da posjete ovu malu balkansku zemlju – najavio je Kunkel.

Pomenuo je i činjenicu da je turistička destinacija Crna Gora jedna od traženijih od strane francuske klijentele i da su se zahvaljujući svesrdnoj podršci i inicijativi Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu i gospođi Fetiji Kalač, odlučili na ovaj korak.

– Crna Gora je već odavno poznata na tržištu i njen potencijal je prepoznatljiv svugdje u svijetu, zahvaljujući kvalitetnoj turističkoj ponudi, velikom broju posjetilaca na godišnjem nivou i njenom pozicioniranju na tržištima drugih zemalja – istakao je Kunkel.

Kako je dodao Crna Gora je zemlja sa velikim turističkim potencijalom i nalazi na listi prioriteta kompanije Lukser.

– Luksemburžani vole da otkrivaju nove destinacije, a Crna Gora im se čini izazovnom i atraktivnom – kazao je Kunkel i dodao da će nastojati da turistički približe ove dvije zemlje i da pruže drugačiju ponudu svojoj klijenteli, koja će zasigurno biti oduševljena malim prostorom na kojem sve imate u blizini, more, planinu, jezero, autentičan biodiverzitet, tradiciju i gostoprimstvo – istakao je Kunkel.

U okviru ponude za Crnu Goru, predvidjeli su, kaže, i nekoliko turističkih aranžmana koji se sastoje od avionske karte, smještaja u hotelu na obali Jadranskog mora i prevoza od aerodroma do hotela i nazad.

– Mi već imamo u ponudi više hotela sa kojima smo sklopili ugovor, a koji se nalaze u brošuri Vakanz de LuxairTours. Radi se o hotelima koji imaju između 3 i 5 zvjezdica. Kada je riječ o sedmodnevnim turističkim aranžmanima, ponudili smo iste po cijeni od 450 eura, u koje su uključene sve ove navedene stavke – naglasio je Kunkel.

O tome kako je pandemija uticala na kompaniju Lukser kaže da su u otežavajućim okolnostima u kakvim su i sva ostala preduzeća koja se bave vazdušnim saobraćajem.

– Nažalost, i dalje smo usred krize i ne treba zaboraviti da je kompanija Lukser za sada jedina od kompanija u Evropi koja nije dobila bilo kakvu direktnu pomoć države. Uprkos otežavajućim okolnostima, naša kompanija nastoji da zadrži kontinuitet u poslovanju koji je imala i do sada, uz manje izmjene i adaptiranja aktuelnoj situaciji – kazao je Kunkel.

Za sada, vakcinisanje putnika, koji žele da putuju kompanijom Lukser, nije obavezno, ali napominje da svakako poštuju zdravstveno-bezbjednosne protokole koji se sprovode u državama iz kojih dolaze njihovi strani putnici. A kada su testovi u pitanju i ulazak u druge države, pozdravlja odluku Crne Gore o ukidanju testova.

Testovi

– Putnici su naviknuti da odrađuju testove pri odlasku i povratku. Ukidanje testova za ulazak u Crnu Goru svakako olakšava putovanje i način funkcionisanja. Međutim, za povratak u Luksemburg, putnici su dužni da odrade PCR test ili brzi antigen test – kazao je Kunkel.

Uz sve ovo pohvaljuje izuzetno dobru i kvalitetnu saradnju koju imaju sa Kulturno-informativnim centrom Crne Gore u Luksemburgu, za koga kaže da im je siguran i pouzdan partner.

Kompanija Lukser u svom poslovanju broji više djelatnosti, od kojih je na prvom mjestu djelatnost u oblasti vazdušnog saobraćaja, koju obavlja istoimena avio-kompanija.

– Takođe, Lukser ima svoj turoperator LukserTur (LuxairTours). Kada govorimo o prevozu tereta, ovaj dio je u nadležnosti ogranka kompanije Lukser Kargo (LuxairCargo), dok su usluge brige o putnicima i keteringu u nadležnosti ogranka Lukser Služba (LuxairServices) – kazao je na kraju Kunkel.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još