Monstat: Skoro 90 odsto manje dolazaka turista

 Monstat: Skoro 90 odsto manje dolazaka turista

U Crnoj Gori je u oktobru, u kolektivnom smještaju ostvareno 12,56 hiljada dolazaka turista, 89,3 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Broj ostvarenih noćenja od 44,49 hiljada manji je 85,8 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, prenosi agencija MINA-business.

– Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 60,2 odsto ostvarili su strani, a 39,8 odsto domaći turisti – saopšteno je iz Monstata.

U prvih deset mjeseci ove godine ostvareno je 78,9 odsto manje dolazaka i 80,2 odsto manje noćenja turista nego u istom prošlogodišnjem periodu.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u oktobru je najviše noćenja ostvareno u primorskim mjestima, 73,1 odsto, glavnom gradu 17,4 odsto, ostalim turističkim mjestima i ostalim mjestima 5,7 odsto i planinskim mjestima 3,8 odsto.

Kolektivni smještaj ne uključuje individualni, takozvani privatni smještaj – smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Kolektivni smještaj se odnosi na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, odmarališta, hostele i kampove.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još