Nagrada „Za odličan 5“ učeniku Nikoli Kovaču i nastavnici Dijani Milošević iz O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić“

 Nagrada „Za odličan 5“ učeniku Nikoli Kovaču i nastavnici Dijani Milošević iz O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić“

Nikola Kovač učenik IX razreda i Dijana Milošević  profesorica matematike iz Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“dobitnici su nagrade iz Fonda za kvalitet i talente u 2020.godini na konkursu „Za odličan 5“.

Nikola Kovač, svojim dugogodišnjim uspjesima i zapaženim rezultatima u svim nastavnim oblastima, trostruki je dobitnik nagrade „Za odličan 5“.  Da je tri godine za redom nagrada zaslužno dodjeljivana govore i mnoge prve nagrade na literarnim konkursima, na konkursima „Mladi eko reporteri“, kao i mnogim drugim takmičarskim, nastavnim i vannastavnim aktivnostima.
Nikola Kovač je pored odličnog uspjeha i aktivan član mnogih školskih slobodnih aktivnosti i uvijek spreman za svaku volontersku akciju, nove projekte i izazove, vršnjačku edukaciju i saradnju na unaprijeđivanju rada škole.
Takođe pored mnogih talenata Nikola Kovač kroz rad u školskom Microbit klubu razvija i programerske vještine i znanja vezana za koncepte škola 21. vijeka.

Dugogodišnji rad profesorice matematike Dijane Milošević usmjeren je ka inovativnim metodama, osavremenjivanju i digitalizaciji nastave, zapaženom mentorstvu mladim matematičkim talentima, nagrađivanim projektima i uspješnoj kulturnoj saradnji na međunaronom nivou u oblasti kulture i obrazovanja.
Koordinatorka je i školskog Microbit kluba za kodiranje, a takođe i učesnica regionalnog projekta, u organizaciji British Council-a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore  i Zavodom za školstvo Crne Gore, naziva „Škole za 21. vijek“, u kojemu je i dugogodišnja trenerica i mentorica školama učesnicama u projektu.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još