Ponovo izglasane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti i drugi vraćeni zakoni

 Ponovo izglasane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti  i drugi vraćeni zakoni

Skupština Crne Gore danas je ponovo donijela izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kao i druge zakone koje je predsjednik države Milo Đukanović bio vratio na ponovno odlučivanje. Prema Ustavu on ovog puta mora potpisati usvojene zakone.

Za usvajanje ovih zakona glasao je 41 poslanik, dok predstavnici opozicije nijesu prisustvovali sjednici.

Poslanici su usvojili Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Ove četiri zakona ranije je predložila crnogorska Vlada.

Poslanici su ponovo usvojili i izmjene Zakona o radu, državnim službenicima i namještenicija i zdravstevnoj zaštiti, koje je inicirala vladajuća koalicija.

Bečić je na početku sjendice konstatovao da postoji kvorum odnosno da je prisutan 41 poslanik i otvorio sjednici prvog vanrednog zasijedanja u 2021.On je kazao da određeni djelovi institucija sistema u Crnoj Gori , „nemaju granica“.

„Poslanici parlamentarne manjine su podnijeli Ustavnom sudu zahtjev ua ocjenu ustavnosti jednog broja odluka donešenih na sjednici u decembru“, kazao je Bečić.

On je dodao da je obaveza Ustavnog suda da instituciji koja je donijela akte koje neko pokušava osporiti pred Ustavnim sudom odredi objektivan rok za izjašnjenju u odnosu navode navede ne prilikom osporavanja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još