Putevi klizavi, vidljivost smanjena, ima odrona

 Putevi klizavi, vidljivost smanjena, ima odrona

Saobraćj se po  mokrim  i klizavim kolovozima u juznim predjelima zbog kise a na sjeveru zemlje zbog snijega  i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Na putevima koji vode duž klisura i usjeka ucestali  su  odroni. Iz AMSCG vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Do 01. aprila 2021.godine obavezna je upotreba zimske opreme na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat   do 30.12.2020. godine zbog izvodjenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod  promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 15  saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile teze i četiri lakše povrede.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još