Strategija održivog upravljanja plažama

 Strategija održivog upravljanja plažama

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je angažovanjem konzorcijuma „Hotelsko i destinacijsko savjetovanje“ d.o.o iz Zagreba, Fakulteta za menadžment u ugostiteljstvu i turizmu iz Opatije, Urbanistički institut Hrvatske d.o.o. iz Zagreba i društva „Proficiskor“ d.o.o. iz Zagreba, uradio je Strategiju održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori.

-Navedena Strategija održivog upravljanja plažama u Crnoj Gori (od avgusta 2017. godine) je, pored ostalog, dala pravce daljeg razvoja, unaprjeđenja, tematizacije i standardizacije plaža na crnogorskoj obali. U svojim polaznim konstatacijama, Strategija je sadržala i to da će Crnoj Gori u sljedećih pet godina nedostajati minimalno 300.000 m2 plaža za normalno odvijanje turističke sezone“, saopštili su iz JP Morsko dobro napominjući da je Strategija potvrdila njihovo opredjeljenje da u svim narednim aktivnostima davanja u zakup/na korišćenje djelova morskog dobra, kako dugoročnim tako i kratkoročnim, prioritet moraju imati plaže/kupališta.

U skladu sa tim Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je raspisalo 36 javnih poziva za zakup obale za izgradnju novih kupališta prema planskim dokumentima .

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još