Agenciju za nacionalnu bezbjednost vodiće Dejan Vukšić

 Agenciju za nacionalnu bezbjednost vodiće Dejan Vukšić

Nosilac izborne liste koalicije Za budućnost Kotora advokat Dejan Vukšić izabran je za v.d. šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost, a v.d. Uprave policije biće Vesko Damjanović, saopštio je na današnjoj konferenciji za medije premijer Zdravko Krivokapić.

Podsjetimo, nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Kotora“ advokat Dejan Vukšić, izabran je 28.oktobra za predsjednika lokalnog parlamenta. On je formalno nestranačka ličnost, a za njegov izbor glasalo je 16 odbornika nove vladajuće koalicije Demokrate-ZBK- URA i jedan odbornik Socijalista Crne Gore, iako ta partija nije ušla u tu koaliciju.

Protiv Vukšićevog izbora glasao je odbornik LP Andrija Pura-Popović, a 11 odbornika DPS i SDP bilo je uzdržano.

Tada je, zahvaljući na podršci za funkciju u lokalnom parlamentu, sadašnji direktor ANB rekao:

“Iako su pregovori „Za nudućnost Kotora“, Demokrata i URA oko formiranja nove vlasti  trajali dugo, potpuno smo sigurni da će glavna karika naše zajedničke saradnje biti oslonjena na dva principa – prvi je interes grada Kotora, a drugi je naš interni koji glasi – držanje riječi, kako prema građanima tako i između nas samih. Bez potpunog povjerenja nema ni saradnje“ – poručio je Vukšić dodajući da je “zaista vrijeme da Kotoru vratimo carski sjaj koji je izgubio“.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još