Ambasador Kipra posjetio Kotor

 Ambasador Kipra posjetio Kotor

Odnose između Opštine Kotor i Republike Kipar neophodno je dalje unaprjeđivati kao i mogućnosti za uspostavljanje različitih oblika saradnje zaključeno je tokom sastanka ambasadora Republike Kipar u Crnoj Gori, NJ.E. Dimitriosa Teofilaktua i potpredsjednika Opštine, Siniše Kovačevića.

Kako je saopšteno iz Opštine Kotor, ambasador Republike Kipar boravio je prošle nedjelje u prvoj zvaničnoj posjeti Kotoru.

„Potpredsjednik Kovačević je upoznao ambasadora sa privrednim potencijalima Kotora, koji se zasnivaju na kruzing i izletničkom turizmu, posjetama gradskim bedemima, a u planu je i izgradnja hotela većeg kapaciteta u cilju razvoja stacionarnog turizma. Takođe je govorio o kulturno istorijskom blagu Kotora, razvoju sporta, naročito vaterpola i jedrenja, kao i potencijalima za zajedničku saradnju u ovim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Ambasador Teofilaktu zahvalio je na gostoprimstvu, izrazivši zadovoljstvo što će imati priliku da vidi Kotor, kao i zainteresovanost za oblasti turizma, kulture i sporta.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još