Avio linija Podgorica- Kijev dva puta sedmično

 Avio linija Podgorica- Kijev dva puta sedmično

Ukrajinski avioprevoznik pokrenuo je program redovnih letova u smjeru Kijev-Podgorica-Kijev – dva puta nedjeljno, utorkom i subotom. Cijena karte po odrasloj osobi u oba smjera iznosi od 220 do 270 eura.
Pokretanje cjelogodišnjih redovnih letova korak je dalje u odnosima Ukrajine i Crne Gore na polju turizma, kulture i biznisa. Do sada su direktni letovi između zemalja bili samo od maja do septembra. U prethodnom periodu putnici su morali letjeti povezanim letovima, za što je u prosjeku trebalo 8 do 10 sati produžetka, a tokom razdoblja koronavirusa to se vrijeme povećalo za nekoliko sati te su postojali dodatni zdravstveni rizici. Sada je za samo 2 sata i 15 minuta pređena udaljenost od preko 1200 km između Kijeva i Podgorice.

Predsjednica Organizacije za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM Tatjana Kolesničenko kaže da su za Crnu Goru važniukrajinski turisti: “ Vole da otkrivaju ovu divnu balkansku zemlju kao zimovalište, ali i uživaju u ljepotama Crne Gore u jesen i proljeće. Crnogorce u ovo doba godine može zanimati odmor u Ukrajini, kao i kupovina“, naglasila je Kolesničenko

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još