CKM: Joanikije pokazao da nije duhovnik već političar

 CKM: Joanikije pokazao da nije duhovnik već političar

Foto:CKM

Najnovija izjava vladike Joanikija Mićovića u kojoj komentariše odluku o proglašenju personom non grata ambasadora Srbije Vladimira Božovića je još jedan u nizu pokazatelja da on nije duhovni čovjek, i da SPC želi da ruši koncept građanske Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

“Stav srpskog vladike Crnogorcima u Božićnom postu ne može donijeti mir i blagostanje jer su pred Crnom Gorom teški dani u kojima se bori za očuvanje suverenosti i slobode”, saopšteno je iz CKM-a.

Prema njihovim riječima, najveće zasluge za razdor i podjele između dva bratska naroda pripadaju upravo sveštenstvu SPC koji manipulacijama i lažima šire mržnju.

“Kada smo kod istorije moramo konstatovati da će ona u budućnosti  pisati o Joanikiju Mićoviću kao čovjeku koji je umjesto Gospodu Bogu služio rušiteljima Crne Gore. Vladici Joanikiju preporučujemo da se drži Jevanđelja i Svetog pisma umjesto što se političkim izjavama pokušava dodvoriti srpskim političarima od kojih očekuje podršku za jedno od dva vodeća mjesta u Srpskoj pravoslavnoj crkvi”, ističu u CKM-u.

Navode da ovim oglašavanjem nijesu željeli da branu izvršnu vlast već da ukažu na zle namjere vladike Mićovića koji svojom zapaljivom retorikom sije mržnju između dva brataka naroda.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još