Crna Gora na virtuelnom sajmu turizma u Rumuniji

 Crna Gora na virtuelnom sajmu turizma u Rumuniji

mapio.net

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore prvi put učestvuje na međunarodnoj turističkoj berzi „Romanian Tourism Fair“ u Rumuniji, koja se organizuje od 18. do 21. februara 2021. godine, u virtuelnom formatu.

  1. Sajam turizma “Romanian Tourism Fair”, koji se uslijed aktuelne pandemije virusa COVID-19, po prvi put održava u potpunosti virtuelno na posebno kreiranoj platformi, okuplja veliki broj turističkih agencija, turoperatora, destinacija, kao i ostalih učesnika turističke industrije.

Cilj učešća na ovom sajmu je uspostavljanje kontakata sa medijima i turoperatorima iz Rumunije, kao i privlačenje rumunskih turista, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i saobraćajnu povezanost, što će, s obzirom na sprovedena istraživanja, biti odlučujući faktori prilikom izbora destinacije u doba pandemijskih i post-pandemijskih putovanja.

Na sajmu učestvuje veliki broj izlagača, kako iz Rumunije, tako i internacionalnih. Neki od učesnika su Nacionalna turistička organizacija Grčke, Tunisa, Turske, ministarstvo turizma Bugarske, kao i agencije Balkan Holidays, Elfy Tours, Bella Travel, itd. U okviru virtuelnog štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore turističku ponudu predstavlja turistička agencija Talas M.

Prvog dana sajma, virtuelni štand NTO CG je imao preko 200 posjetilaca, koji su pokazali interesovanje za ponudu destinacije.

Tokom 2019.godine Crnu Goru je posjetilo 27.731 turista iz Rumunije koji su ostvarili 99.729 noćenja, saopštavaju iz Nacionalne turističke organizacije.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još