Crna Gora prva na top listi destinacija za odmor sljedeće godine

 Crna Gora prva na top listi destinacija za odmor sljedeće godine

U trenutku kada se čitava planeta bori sa koronom i zdravstveni radnici mole građane da se pridržavaju mjera a naučnici užurbano rade na pronalaženju vakcine, sve grane privrede su u kolapsu. Naša zemlja se najviše bazirana na turizmu.Nakon neuspješnog ljeta, bojazan je da će I zimska sezona biti loša.

I dok se već misli , malo dalje, na narednu sezonu ,lijepe vijesti za Crnu Goru, objavljene su u poznatom svjetskom magazinu o putovanjima Conde Nast Travelle. U online izdanju lista od 18 top evropskih destinacija za odmor u narednoj godini, Crna Gora se našla na prvom mjestu.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da su urednici magazina Conde Nast Traveller na pitanja autorke teksta o tome gdje planiraju svoje prvo putovanje u narednoj godini govorili o zemljama koje se nalaze na vrhu liste destinacija za putovanja i gdje planiraju da se odmore i relaksiraju po završetku godine.

Urednica digitalne fotografije u magazinu Conde Nast Traveller Sofi Najt (Sohie Knight) odabrala je za prvo putovanje u narednoj godini Crnu Goru, koju, kako je kazala, već neko vrijeme planira da posjeti.

„Čeznem za kupanjem u ogromnim netaknutim jezerima, planinarenjem po surovim planinama i lutanjem drevnim uskim ulicama Kotora i Budve. Unajmićemo automobil i istražiti divlju stranu zemlje, a mjesto kojem se posebno radujem je Nacionalni park Durmitor, planina sa 48 vrhova, ledničkim jezerima i udaljenim stazama koje vode kroz alpske šume“, saopštila je Najt.

Ona je dodala da na kraju odmora planira da nekoliko noći provede na Svetom Stefanu, malom ostrvu koje je dom luksuznog rizorta Aman Sveti Stefan sa pet zvjezdica.

„Sa privatnom plažom, obloženim suncobranima i bazenom s pogledom na obalu Balkana, ova godina će biti zaboravljena“, rekla je Najt.

Conde Nast Traveller je jedan od magazina medijske grupe Conde Nast koja posjeduje više prestižnih publikacija i medija među kojima su i Vogue, Vanity Fair, Reddit, Brides, Glamour i Golf Digest.

Na listi 18 top destinacija za odmor u narednoj godini, našli su se i Portugalija, Italija, Norveška, Španija, Grčka, Francuska i Hrvatska.

Izvor NTO Foto: atvbl.com

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još