Crveni krst Crne Gore je ponosan na tebe!

 Crveni krst Crne Gore je ponosan na tebe!

Foto: Crveni krst Crne Gore

Danas se obilježava Međunarodni dan volontera. Kotor se može pohvaliti na ljude koji su, posebno, minulih devet mjeseci pomagali svojim sugrađanima. “Kotorsko srce” je nagrađeno za taj humani rad najvećim priznanjem grada. A sve to ne ne bi mogli postići bez podrše Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor i privrednika.

NVO „Kotorsko srce“

Crveni krst Crne Gore je ponosan na tebe!

Jedan od osnovnih ciljeva Crvenog krsta Crne Gore, kada su ljudski resursi u pitanju, jeste da ima motivisane, obučene i osposobljene volontere, koji poštujući etički kodeks i principe organizacije, odgovorno izvršavaju svoje zadatke i time doprinose ostvarivanju misije Crvenog krsta. Na nivou cijele Crne Gore, Crveni krst broji oko 2 000 aktivnih volontera koji su noseći stub svih aktivnosti koje se implementiraju na terenu, a koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života ugroženih građana

Od početka pandemije u Crnoj Gori, Crveni krst građanima je stavio na raspolaganje 450 volontera, pretežno mladih ljudi, koji su svakodnevno radili na suzbijanju posljedica virusa i pružanju podrške, ali i utjehe onima koji su najugroženiji. Do početka novembra volonteri su ostvarili 19 924 volonterskih sati.

Online konferencija Neđunarodne federacije društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

Povodom Međunarodnog dana volontera, volonteri Crvenog krsta Crne Gore su 4. decembra dobrovoljno dali krv sa ciljem da još jednom daju primjer društvu i pošalju važnu poruku koju ne smijemo zaboraviti – u svakom momentu, a posebno u kriznim vremenima, krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv. Volonter Crvenog krsta Crne Gore će učestvovati na Globalnoj konferenciji Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca koja se organizuje online putem i na kojoj će volonteri širom svijeta podijeliti svoja iskustva volontiranja tokom pandemije COVID-19.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još