Dani Crvenog krsta u Kotoru na više lokacija

 Dani Crvenog krsta u Kotoru na više lokacija

U predstojećim Danima Crvenog krsta, Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor će na više načina predstaviti aktivnosti uz poštovanje  epidemioloških mjera i preporuka.

,,U subotu 8. maja prikupljamo hranu za socijalno najugroženije stanovništvo na našoj teritoriji opštine, u akciji Solidarnost na djelu ‘’Vaše malo, nekome puno’’.

Naši volonteri bi početkom sedmice, dijelili informativno-propagandni materjial u starom gradu i okolini o značaju Crvenog krsta i svim aktivnostima koje ga krase. Takodje bi imali predavanje u školama ako situacija izazvana pandemija korona virusom to dozvoli.

Planirana podjela robe, u vidu odjeće i obuće prikupljene za sve naše korisnike u stanju potrebe.

Predvidjena posjeta Specijalnoj bolnici za Psihijatriju i pomoć u vidu odjeće, obuće, posteljina, ćebadi.

Predvidjena posjeta Dječijem odjeljenju Opšte bolnice u Kotoru uz prigodne poklon pakete u robi našim najmladjim sugradjanima.

Planirana druga tura raspodjele robe u vidu odjeće i obuće socijalno ugroženom stanovništvu našeg grada.

Sa završetkom Nedelje Crvenog krsta 15.maja počeli bi podjelu hrane i higijene, ugroženim porodicama, po socijalnim anamnezama. Za sami kraj je rezervisana i podjela bebi paketa bebama rodjenim u Nedjelji Crvenog krsta, u periodu od 8. do 15.maja”, najavljuju iz OO Crveni krst Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još