Đukanović: Novinari kontinuirano doprinose demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore

 Đukanović: Novinari kontinuirano doprinose demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore

Foto: FOS media arhiva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore i velikog jubileja – 150 godina crnogorskog novinarstva, svim novinarima u Crnoj Gori uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

čestitku prenosimo u cjelostiČ

„Nastanak novinarstva u Crnoj Gori prije 150 godina kada izlazi prvi broj lista „Crnogorac” predstavlja jednu od determinanti međunarodne afirmacije crnogorske države, danas uvažene članice NATO-a i prve sledeće članice EU. Kako tada, tako i u novijoj istoriji Crne Gore novinari su jedni od ključnih reformatora i pokretača društva u njegovoj kontinuiranoj transformaciji i demokratizaciji, ali i odgovorni i zaslužni akteri u zajedničkom ostvarivanju najviših državnih dostignuća.

 Vijek i po kao aktivni sudionici uspona i padova, istorijskih izazova s kojima se suočavala naša država, na posebnom ste zadatku da istinitim, etičkim i profesionalnim informisanjem, kontinuirano doprinosite demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore.

 I u ovim izazovnim vremenima, koje trenutno živimo, novinari i medijski poslenici imaju veoma važnu ulogu u donošenju odluka utemeljenih na provjerenim informacijama. Dok se svijet bori protiv pandemije COVID-19, uloga medija i novinara je od presudne važnosti u borbi protiv pandemije lažnih vijesti i senzacionalizma obezbjeđivanjem provjerenih, naučno i činjenično utemeljenih vijesti i analiza.

 Zajedničkim snagama, posvećenim i predanim radom, u skladu sa zakonima, profesionalnim kodeksom, najvišim standardima i sa visokom moralnom odgovornošću, nastavićemo da doprinosimo učvršćivanju multietničkog sklada i izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života u Crnoj Gori“, navodi se u čestitki Đukanovića.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još