“Događaj umrežavanja iz oblasti transporta i logistike (4.0 – pametniji, zeleniji i sigurniji pomorski transport”

 “Događaj umrežavanja iz oblasti transporta i logistike (4.0 – pametniji, zeleniji i sigurniji pomorski transport”

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore danas organizuje “Događaj umrežavanja iz oblasti transporta i logistike (4.0 – pametniji, zeleniji i sigurniji pomorski transport” (“Networking event in Transport and Logistics 4.0 – Smarter, Greener and Safer Maritime Transport”) u okviru projekta “PORTS 4.0 (Partnership for prOmotion of a maRiTime cross-border Strategy” (ITALME 496) finansiranog kroz program Interreg CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020.

Pomenuti događaj odnosi se na projektnu aktivnost (D.T.1.1.1.) Networking event in Montenegro i ima za cilj kreiranje održivog pomorskog klastera na nivou programskih zemalja.

Događaju će prisustvovati predstavnici partnerskih institucija na projektu GE.IN.LOGISTIC iz Taranta (Italija) i Institut za transport iz Tirane (Albania), kao i mnogobrojni predstavnici javne uprave, opštine Kotor i Bar, predstavnici luka i marina, SMP iz pomorske djelatnosti i drugi relevantni akteri iz Italije, Albanije i Crne Gore. Događaj će se održati u hotelu Cattaro u Starom gradu u Kotoru sa početkom u 09:00h.

Događaj ima za cilj promovisanje mogućnosti razvoja zelenije, pametnije i bezbednije pomorske industrije u skladu sa konceptom 4.0 industrije, potencijalima plavog rasta kroz istraživanje i regionalnu povezanost. Učesnici će predstaviti poslovna iskustva i rezultate u vezi sa horizontalnim izazovima, pozitivnim trendovima i razvojnim potencijalima u skladu sa konceptom 4.0 industrije, propisima, inovativnim rešenjima, kao i principima istraživanja i saradnje za održivu pomorsku industriju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još