Donacija 10.000 vakcina za borbu protiv covid19

 Donacija 10.000 vakcina za borbu protiv covid19

Shutterstock, ilustracija

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis ponudio je donaciju 10.000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori.   

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio je da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije korona virusa u Crnoj Gori.

Tako je, ovoga puta, zahvaljujući dobročinstvu gospodina Petrosa Statisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10 hiljada vakcina za borbu protiv COVID 19, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore. 

Riječ je o vakcini državne kineske kompanije „Sinopharm“ koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta.  

Predsjednik Đukanović koristi priliku da još jednom zahvali gospodinu Statisu na izuzetno odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju naših građana, i da ukaže na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu.

(Saopštenje Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore) 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još