Funkcioneri koji krše mjere biće sankcionisani

 Funkcioneri koji krše mjere biće sankcionisani

Foto:portalkotor.me

Kolegijum predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića odlučio je da svi lokalni funkcioneri ili zaposleni u lokalnoj upravi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera snose sankcije.

Zaključak kolegijuma je da će – ukoliko postoji zabilježeno nepoštovanje mjera lokalnih funkcionera (naročito onih koji se vezuju za način rada odnosno funkcionisanje u ugostiteljskim i drugim objektima) da će biti razriješeni funkcije istog dana. Ukoliko se bilo ko od zaposlenih u lokalnoj upravi nađe u istoj situaciji protiv te osobe će biti pokrenut disciplinski postupak.

“Rad službenika Opštine Kotor i lokalnih javnih preduzeća i institucija biće organizovan na način koji će omogućiti da se smanji širenje infekcije. Lokalni funkcioneri će preuzeti na sebe najveći dio radnih angažmana, što znači da za njih neće biti dežurstava ili bilo kakvih povlastica”, rekao je Jokić za Radio Kotor.

Prema njegovim riječima, svi koji ne budu bili odgovorni u odnosu na situaciju biće sankcionisani.

“Naše opredjeljenje je da se mjere najstrože poštuju danas, kako bismo sjutra mogli normalno da živimo”, poručio je Jokić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još