HGI: Kultura nacionalnih manjina jak temelj Crne Gore

 HGI: Kultura nacionalnih manjina jak temelj Crne Gore

Foto: HGI

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović juče je posjetio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, gdje ga je primio direktor te institucije Pavle Goranović. Vuksanović je tom prilikom darovao zavodu “Lekcionar kotorske biskupije iz 1166. godine”. Kao što je poznato, radi se o jednoj od najstarijih knjiga na prostoru današnje Crne Gore, koja je nastala za potrebe kotorske prvostolnice i na koji je hrvatska zajednica ponosna.
Štampanje ovog dragocjenog izdanja, prošlog ljeta uradilo je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore.
Vuksanović je kazao da je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva prava adresa na kojoj se mora naći ovo vrijedno izdanje. Goranović je zahvalio Vuksanoviću na daru  i upoznao ga s radom institucije na čijem je čelu, prezentirajući mu izdanja koje je štampao Zavod.
Sagovornici su se suglasili da je doprinos nacionalnih manjina u kulturi Crne Gore nemjerljiv. Istakli su da Crna Gora ima čime da se ponosi i predstavlja pred svijetom.
„Na tim jakim temeljima duhovnog nasljeđa, u kojima su i Hrvati gradili i njegovali kulturu, a vidimo da to rade i danas, idemo u budućnost, čineći društveni ambijent boljim“, jednoglasna je ocjena Vuksanovića i Goranovića, piše u saopštenju Hrvatske građanske inicijative.
 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još