Iliana Bakmaz:Pomorski fakultet viza za cijeli svijet

 Iliana Bakmaz:Pomorski fakultet viza za cijeli svijet

Foto:UCG

Iliana Bakmaz iz Herceg Novog je najbolja studentkinja Pomorskog fakulteta s prosjekom 9.80.

-Sa 15 godina sam upisala srednju Pomorsku školu u Kotoru i tokom školovanja, od odličnih iskusnih Kapetana i profesora, usvajala znanja i još više zavoljela svoj poziv tako da sam samo nastavila kroz Pomorski fakultet započeto. Pohađam smjer Nautika i pomorski saobraćaj na Pomorskom fakultetu. Iako mnogi to smatraju „muškim zanimanjem“ veoma sam srećna i zadovoljna što vidim da u posljednje vrijeme sve više djevojaka upisuje Pomorski fakultet“ kaže Iliana i poručuje maturantima:

— Ukoliko volite more i sve sto ide uz njega ovo je pravi fakultet za vas jer on vam omogućava da se kroz široku lepezu smjerova usavršavate u oblastima koje ste izabrali bilo na kopnu ili na moru“.

Školujući se osam godina u Kotoru svakodnevno joj je grad bio drugačiji, ljepši, čarobniji:

–Prije svega Kotor je prekrasan, tradicionalan pomorski grad sa divnim ljudima u kome sam provela većinu svog školovanja i stekla prijateljstva za cijeli život. Kotor kao grad pruža mnogo toga od istorijskih znamenitosti do lijepih mjesta za druženja. Za nekog ko ne živi u Kotoru, kao što je to i u mom slučaju, svaka pauza na fakultetu predstavlja avanturu i mogućnost istraživanja zidina i ljepota a posebno je živo i interesatno kada u luku uplove brodovi sa gostima i daju posebnu draž ovom prekrasnom gradu jer se tada na našem tlu mješaju razni jezici i kulture“.

Iliona je odlučila da se nakon Pomorskog fakulteta ukrca na kruzer za kadetkinju.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još