Izdavanje dozvola za privredni ribolov

 Izdavanje dozvola za privredni ribolov

Direktorat za ribarstvo, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisao je Javni oglas za izdavanje dozvola za obavljanje privrednog ribolova u moru.

Kako je saopšteno predmet oglasa je izdavanje dozvola za obavljanje privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore uz upotrebu ribolovnog plovnog objekta i upis u Registar ribara i Registar ribolovnih plovnih objekata Crne Gore.

Shodno Zakonu o morskom ribarstvu i marikulturi, privredni ribolov je ulov ekonomski važnih vrsta riba i drugih morskih organizama, uz korišćenje dozvoljenih i propisno obilježenih ribolovnih alata, radi stavljanja u promet odnosno na tržište.

Privrednim ribolovom mogu se baviti privredna društva i preduzetnici ako su:

  • registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata Crne Gore,
  • ostvarili pravo za upis u Registar ribara, koji vodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • ispunili uslove za izdavanje dozvole za obavljanje privrednog ribolova u ribolovnom moru Crne Gore, propisane Zakonom o morskom ribarstvu i marikulturi i ovim javnim oglasom.

Privredni ribolov može se obavljati isključivo uz upotrebu registrovanog ribolovnog plovnog objekta za koji je izdata Saglasnost na tehničko-tehnološke karakteristike ribolovnih alata i čija dužina ne prelazi 34 metra preko svega.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još