Jahta „Deveta planeta“ usidrena u Kotoru

 Jahta „Deveta planeta“ usidrena u Kotoru

Jahta Deveta planeta (Planet Nine) ,opremljena helikopterskom palubom dizajniranom za smještaj helikoptera „Agusta Grande“, usidrena je u Kotoru nakon 11 sati putovanja od Drača u Albaniji.

Jahta je izgrađena 2018. godine i plovi pod zastavom Malte.

Karakteristike: 2.189 brt, nosivost 400 t , gaz 3,8 metara, dužina 73,8 metara,  širina 13 metara.

Kako prenosi „admiral-yachts.com“, glavna paluba je u potpunosti posvećena vlasniku, sa privatnom površinom od preko 300 kvadratnih metara, podijeljenom u dva različita dijela: glavna kabina u krmi, dnevni boravak i druga kabina u pramcu.

„Još uvijek na glavnoj palubi, ali sa ekskluzivnim pristupom sa gornje palube, nalazimo pravu pozorišnu sobu opremljenu velikim ekranom od 119 ’. Gornja paluba je posvećena gostima sa širokim panoramskim salom osmatračnice do pramca. Na donjoj palubi nalazi se kabina za 5 gostiju i 1 kabina za osoblje vlasnika. Takođe ima direktan pristup širokom klubu na plaži koja ima veliku terasu s pogledom na more. Na kormilarskom mostu nalazi se ne samo kormilarnica već i udobna VIP kabina na krmi. Palube su povezane s dva lifta, jedan samo za posadu, koji povezuje donju palubu sa gornjom na kojoj se nalazi kuhinja, a drugi posvećen gostima koji povezuju donju palubu sa sunčalištem. Jahta je opremljena sa dva dvostruka tendera za dizel Rupert Marine 32 ‘koji se čuvaju u glavnoj palubi na krmi u dva posebna odjela za nadmetanje. Jahta „Planet Nine“ takođe je opremljen helikopterskom palubom dizajniranom za smještaj helikoptera „Agusta Grande“ sa hangarom ispod palube i sposobnošću za punjenje gorivom. Pored toga, tu je i namjensku kabina i kancelarija za pilota helikoptera, jedinstvena karakteristika s obzirom na jahtu takvih dimenzija.

Dizajn enterijera garantuje izuzetnu udobnost i široke prostore kako u apartmanima tako i u raznim zajedničkim prostorijama. Unutrašnjost podsjeća na klasičnu i elegantnu atmosferu tipičnu za vanvremenske jahte, ali sa primjesom trezvene modernosti. Željeli smo da reprodukujemo udobnost i intimnost vile sa namjerom da dobar dio godine živimo na brodovima. Stil je elegantan i savremen“, prenosi admiral-yachts.com.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još