Jokić: Očekujemo otvaranje punkta za masovnu vakcinaciju 20.aprila

 Jokić: Očekujemo otvaranje punkta za masovnu vakcinaciju 20.aprila

U utorak, 20. aprila, ukoliko sve bude teklo po planu,  očekujemo otvaranje punkta za masovnu vakcinaciju u Kotoru“ – kazao je za Radio Kotor predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

On ističe da je glavna tema sastanka Operativnog štaba za praćenje epidemije COVID-19 na teritoriji opštine Kotor, koji je održan juče u sali za sastanke Opštine Kotor, upravo vakcinacija građanki i građana Kotora.

Prema njegovim riječima, na području kotorske opštine do sada je vakcinisano oko 2 hiljade ljudi.

„Očekujemo da će onog momenta kada se otvori punkt za masovnu vakcinaciju taj broj biti značajno veći i da ćemo imati jednu vrstu potpuno stabilne situacije u našoj opštini. Zbog toga pozivam sve građane i građanke Kotora da se prijave na broj 1717 za vakcinu i da svi, poštujući nauku i struku, uradimo sve da sačuvamo naše zdravlje, zdravlje naših najbližih i na taj način stvorimo uslove da u budućnosti možemo normalno da radimo i da živimo“ – poručuje Jokić.

On ističe da se epidemiološka situaciju na području opštine Kotor stabilizuje.

„Stabilizuje se situacija u pogledu broja oboljelih i novooboljelih. Dakle, imamo trend koji je, za sada, ohrabrujući. Naravno, da bi on takav ostao, moramo svi da poštujemo mjere za suzbijanje širenja koronavirusa“ – navodi Jokić.

On kaže da je bolja i situacija u zdravstvenim ustanovama na području opštine Kotor.

„Pritisak na zdravstvene ustanove se smanjio. To je nešto što svakako ohrabruje. Smanjio se pritisak na Opštu bolnicu Kotor i popunjenost kapaciteta kovid centra u kotorskoj bolnici.

Što se tiče inspekcijskih službi i nadzora nad poštovanjem mjera, on se sprovodi redovno i svakodnevno. Nisu zabilježena na teritoriji opštine Kotor, osim sporadičnih, nikakva veća kršenja tih mjera“ – objašnjava predsjednik Jokić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još