Kanada:Stop za kruzere do 2022.godine

 Kanada:Stop za kruzere do 2022.godine

Foto:luxlife

Vlada Kanade objavila je da zabranjuje krstarenja na godinu dana, i savjetuje svoje građane da izbjegavaju sva putovanja kruzerima, naglašavajući da je zabrana ključna kako bi se rasteretio zdravstveni sistem i zaštitili oni koji su u najrizičnijim grupama..

„Dok Kanađani i dalje čine svoj dio kako bi se usporilo širenje COVID-19, naša Vlada nastavlja naporno raditi na tome da kanadski transportni sistem ostane siguran. Privremene zabrane krstarenja ključne su za nastavak zaštite najugroženijih i izbjegavanje preopterećenja našeg zdravstvenog sistema. To je ispravna i odgovorna stvar” – rekao je ministar saobraćaja Omar Alghabra.

Uz zabranu krstarenja, Kanada takođe proširuje zabranu na ulazak kruzera i brodova koji prevoze više od 12 osoba u arktičke obalne vode, uključujući Nunatsiavut, Nunavik i obalu Labradora.

Putnička plovila, poput trajekata i taksija, nisu uključena u zabranu, kao ni mali lokalni brodovi za krstarenje koji prevoze 100 ili manje ljudi. Savjetuje im se da nastave slijediti lokalne smjernice i protokole javnog zdravstva, kako bi se smanjilo širenje COVID-19 i spriječile buduće epidemije.

.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još