Kod četiri osobe pronađeno oružje i narkotici

 Kod četiri osobe pronađeno oružje i narkotici

Iz Uprave policije saopšteno je da su njihovi službenici u Kotoru nadležnim tužilaštvima i sudu za prekršaje procesuirali više osoba zbog oružja i narkotika.

Kotorska policija je juče u jednom ugosteljskom objektu sprovela raciju i tom prilikom u objektu pronašla dvije puške, signalni pištolj i municija.

„Zbog navedenog oružja slobode je lišen vlasnik objekta B.P. (30) iz Kotora, a njemu se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

U istom objektu tokom racije kod dvije osobe su pronađeni narkotici.

„Policijski službenici su kontrolom J.Č. (38) iz Kotora pronašli po pakovanje kokaina i marihuane i jednu tabletu ekstazija, dok je kontrolom M.W.S. (48) policija pronašla tri pakovanja marihuane“, dodaju iz policije.

O događaju je, kako se dodaje u saopštenju, obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

„On je naložio da mu se predmet u vezi J.Č. dostavi na ocjenu i mišljenje a da u radnjama M.W.S. nema elemenata krivičnog djela. Policija je protiv M.W.S. podnijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga“, navodi se u saopštenju.

Takođe, 10. septembra policija je u Kotoru, u aktivnostima sprovedenim na suzbijanju ulične prodaje nakrotika, kontrolisala N.V. (25) iz Podgorice kod kojeg je pronađeno devet pvc pakovanja sa sadržajem kokaina.

„Po nalogu višeg državnog tužioca protiv ove osobe podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, navodi se u saopštenju UPrave policije.

Tekst: Portal RTCG

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još