Kotor da ima status grada

 Kotor da ima status grada

Pod nazivom KOTORSKI LIKOVNI UMJETNICI 2020. u gradskoj galeriji Kotor , povodom Dana Opštine , priprema se tradicionalna godišnja izložba likovnog stvaralaštva. Pravo učešća na izložbi imaju svi likovni i primijenjeni umjetnici koji su rođeni u Kotoru ili žive i stvaraju na teritoriji opštine Kotor, a koji su diplomirali na akademijama likovnih ili primjenjenih umjetnosti. Zainteresovani učesnici treba da donesu dva do tri rada u Gradsku galeriju Kotor, najkasnije do 12. novembra od 8 do 14 sati. Fotografije radova sa kataloškim podacima, kao i kratku biografiju, treba poslati na adresu gradskagalerijakotor@t-com.me.

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, uputio je inicijativu Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

„U inicijativi tražimo od Vlade da Kotoru zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora“, kazao je Jokić.

Tokom razgovora, predsjednik Opštine Kotor upoznao je predsjednika Skupštine sa problemima lokalne samouprave, formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje pandemije Covida -19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On se osvrnuo i na saradnju Kotora sa Dubrovnikom, kao i potencijalnom saradnjom sa drugim mediteranskim gradovima, radi postizanja uslova za kontinuirani održivi turizam.

Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić pohvalio je rad Opštine Kotor na stabilizaciji finansijskog stanja, kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanju uslova za predstojeću turističku sezonu.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još