Kotorski volonteri skupljaju pomoć za Hrvatsku do 15. januara

 Kotorski volonteri skupljaju pomoć za Hrvatsku do 15. januara

Foto: Crveni krst Kotor

“Kotor pamti 1979. Kotor ima srce” naziv je humanitarne akcije za područje Hrvatske pogođeno zemljotresom, koju organizuju Crveni krst Kotora i NVU „Kotorsko srce“ i traje do 15. januara.

Volonteri su se organizovali i tokom praznika tako da nije bilo odmora .Okupljeni u skladu sa zdravstvenim mjerama u prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor dostupni su građanima koji su u mogućnosti da pruže pomoć.

Foto: Crveni krst Kotor

Nekadašnji predsjednik OOCK Kotora Ilko Marović, koji je u ulozi volontera i danas na istom zadatku, dobro se sjeća dana kada je razorni zemljotres zadesio Crnogorsko primorje.

Čim su čuli za nesreću u Petrinji, Ilko i mladji volonteri okupili su se kako bi što prije krenuli sa prikupljanjem pomoći za tamošnje mještane. Zadovoljan je što su građani Kotora pokazali empatiju i odazvali se njihovoj akciji. Svakodnevno im, kaže, pristižu paketi konzervirane hrane, odjeće, obuće, posteljine, ćebadi, igračaka….

Foto: Crveni krst Kotor

Nakon jednog konvoja koji je za Hrvatsku pošao prije nekoliko dana nova pomoć iz kotorskog Crvenog krsta i “Kotorskog srca” krenuće za desetak dana. Volonteri i ovih prazničnih dana uredno pakuju i razvrstavaju hranu u kutije, kako bi stanovnicima ugroženog područja olakšali podjelu. Prostorije opštinske organizacije Crvenog krsta u Škaljarima, iznad Doma kulture, otvorene su svakog dana od 8 do 17 sati, a često ostaju i sat duže.

Naš sagovornik kaže da je pristigla roba očuvana, gotovo nova. Raduje ga što je odziv dobar i što su emotivno pristupili ovom zadatku. Na nesreću u Hrvatskoj podsjete ih fotografije Kotora iz 1979. godine kada je nad našim gradom kružio helikopter sa natpisom „Pomoć Kotoru“.

Podsjećamo da je Crveni krst CG u saradnji sa Telekomom, Telenorom i M-telom aktivirao linije za donacije na broj 15888 a cijena je 1 euro.

.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još