“Kotorsko srce” kuca za sve-Novembarska nagrada u prave ruke

 “Kotorsko srce” kuca za sve-Novembarska nagrada u prave ruke

Foto:“Kotorsko srce“

Kako nezvanično saznaje Portal Kotor, „Kotorsko srce“ je dobitnik Novembarske nagrade grada Kotora za ovu godinu, a žiri će tu informaciju saopštiti uskoro.

Foto: „Kotorsko srce“

Među brojnim junacima ovih dana koji na svaki način pokušavaju da pomognu “običnom” čovjeku kojeg je zadesila nevolja od korone, je I NVO “Kotorsko srce”.

Tim volontera okupio se u martu sa jasnom idejom, željom, motivom I spremnošću da pritekne u pomoć svima kojima je pomoć potrebna, ranjivim kategorijama stanovništva, bolesnim I osobama sa smetnjama u razvoju.

Foto: „Kotorsko srce“

-Dok je korona divljala mi smo brzo postali distributeri pomoći ispred opštineKotor,.Crvenog krsta Crne Gore, Centra za socijalni rad….Skoro svakoga dana..javljali su nam se drugari  iz grada,..naselja, ulica…..sa željom da se uključe i pomognu…Postali smo brojni” sa ponosom ističe jedan od volontera Ranko Borozan naglašavajući da ..u momentu imaju na raspolaganju preko 45 automobila  i 4 kombija .

– Od naših “ srca“..možemo sve..i nema prepreka..raspodjela paketa humanitarne pomoći,..pomoć apotekama u distribuciji ljekova i sanitetskog materijala,..prevoz radnika na posao u danima kada je lokalni..ali i međugradski saobraçaj bio u prekidu..

Pomoć je stizala do mnogih domova I udruženja, mežu njima su  Udruženje paraplegičara Kotor, a …sakupljali su I distribuirali su  odjeću i.obuću..za štićenike Zavoda za psihijatriju u Kotoru, a bili su i .dobrovoljno davaoci  krvi..“Kotorsko srce” stizalo je iI mimo svoje opštine.

-Jako smo ponosni I  srećni jer smo uspjeli da u nevjerovatnim okolnostima pomognemo našoj baki Darinki u Dragalju.i.omogućimo joj normalne i ljudske uslove za život..

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još