Kruzeri MSC na vezu do sredine januara

 Kruzeri MSC na vezu do sredine januara

Brodovi kompanije MSC Cruises koji su minulih godina bili redovni posjetioci kotorske luke, neće pristajati u zaliv, niti drug luke Mediterana, sopštili su iz Hrvatskog udruženja putničkih agencija.

 Iz kompanije MSC Cruises najavili su privremenu obustavu plovidbe broda MSC Grand suiosa i odgađanje planiranog početka plovidbe broda MSC Magnifica za januar 2021. godine. Razlog su novouvedene mjere koje je italijanska vlada predvidjela za period Božića i Nove godine., saopštili su iz UHPA, napominjući da nove mjere uključuju stroga ograničenja kretanja ljudi u cijeloj zemlji koja značajno utiču na mogućnost budućih gostiju, talijanskih državljana kao i međunarodnih, za dolazak do ukrcajnih luka u Italiji.

Talijanska vlada je najavila da će gotovo u potpunosti ograničiti kretanje stanovnika ne samo između regija već i između gradova kao dio napora u borbi protiv pandemije. Ove mjere se odnose na sve talijanske državljane od 21.12.2020. do 06.01.2021. godine. To će takođe ograničiti mogućnost državljana drugih zemalja da putuju u i kroz Italiju.

Zbog nove odredbe otkazana su tri planirana krstarenja broda MSC Grandiosa i tri krstarenja broda MSC Magnifica.

MSC Grandiosa će privremeno pauzirati svoj trenutni program 7-noćnih krstarenja iz Genove počevši od 20.12.2020. Brod će potom nastaviti s redovnom plovidbom zapadnim Mediteranom 10.01.2021., također s polaskom iz Genove.

MSC Magnifica je planirala započeti sa 10-noćnim krstarenjima zapadnim i istočnim Mediteranom 18.12.2020., a sada će krenuti sa svojim programom plovidbe skoro mjesec kasnije uz otkazivanje prethodna tri krstarenja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još