Kurs o budućnosti razvoja održivog turizma u Crnoj Gori

 Kurs o budućnosti razvoja održivog turizma u Crnoj Gori

Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja pozvalo je zainteresovane da se prijave na besplatan kurs na temu „nove budućnosti“ održivog turizma u Crnoj Gori.

„Ministarstvo organizuje besplatan kurs za izgradnju kapaciteta pod nazivom Unapređenje znanja i vještina za izgradnju nove budućnosti pametnih i održivih turističkih destinacija, za zainteresovane kandidate i preduzetnike iz Crne Gore u oblasti održivog turizma“, navodi se u saopštenju.

Kurs će biti održan online od 25. januara do 8. februara.

Trajaće ukupno 40 sati, a biće strukturiran u četiri modula. Oni će se sastojati od stručnih teorijskih prezentacija, grupnog kritičkog razmišljanja i diskusija na temu, analize biznis slučajeva, kao i individualnog rada na razvoju hipotetički novih eksperimentalnih ruta u prekograničnim oblastima Crne Gore, Albanije i Italije.

Cilj kursa je unapređenje razumijevanja i dalji razvoj znanja i vještina preduzetnika za osmišljavanje “nove budućnosti održivog turizma u Crnoj Gori“.

Polaznici kursa će stečeno razumijevanje i nova znanja iskoristiti za kreativnost i osmišljavanje inovativnih novih eksperimetalnih ruta prekograničnog turizma, u jednoj od dvije važne oblasti sa potencijalom za dalje širenje. To su sport i priroda i kulturno-istorijsko nasljeđe i lokalna agrohrana.

Ministarstvo ekonomskog razvoja

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još