Međunarodni dan čistih obala organizuje, radno obilježen u mjestu Bigova

 Međunarodni dan čistih obala organizuje, radno obilježen u mjestu Bigova

NVO Naša akcija zajedno sa ekipom učenika iz škole Arcadia i mještanima Bigove, obilježili su Međunarodni dan čišćenja obale ovog malog ribarskog mjesta. Uz timski rad učesnika i mještana koji su se po prvi put sreli i sa entuzijazmom sarađivali, sakupljeno je 40 kesa od 120 litara otpada, naravno većina plastične ambalaže, ukupno 225kg,obavještavaju iz NVO Naša akcija.


Međunarodni dan čistih obala organizuje @zero.waste.montenegro u saradnji sa @nvo_nasa_akcija , a pod pokroviteljstvom Delegacije EU u Crnoj Gori, Ministarstva ekologije, urbanizma i prostornog planiranja, EU Info centra, BeMed i Fondacije Princ Albert II, kroz projekat „Mladi za čist Jadran“.  Na lokalnom nivou, kao i svake godine do sada, akcija je podržana od Turističke organizacije Kotor i Komunalnog preduzeća Kotor.  

 
„Zahvaljujemo se svima koji su izašli u susret i pomogli nam da obiljezimo ovaj dan, i ostavimo ovo divno mjesto za kupanje u preljepom stanju.  Apelujemo i na Komunalno preduzeće Kotor da vrati kontejner koji se na ovom mjestu nalazio do 2019 godine i time možda motiviše kupače i druge posjetioce da odlože otpad na odgovarajuću lokaciju.“  kaže Organizacioni menadžer NVO Naša akcija Vuk Koljenšić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još