Predsjednici opština o finansijskoj situaciji sa ministrima

 Predsjednici opština o finansijskoj situaciji sa ministrima

Ministri finansija, ekonomskog razvoja i ekologije, Milojko Spajić, Jakov Milatović i prof. Ratko Mitrović održali su radni sastanak sa predsjednicima opština Kotor, Tivat, Herceg Novi i predstavnikom Opštine Budva, Slavkom Đukanovićem.
 
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj finansijskoj situaciji u pomenutim opštinama sa posebnim osvrtom na problematiku u vezi sa postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, preduzećem Vodacom i aranžmanom sa KfW bankom.
 
Utvrđeno je postojanje nekoliko ključnih problema, a odnose sa na funkcionalnost samih postojenja, finansiranje, loše upravljanje i nadzor nad samim projektima u vezi sa PPOV.
 
Kako su predsjednici opština upoznali ministre, postrojenje u Tivtu, za Tivat i Kotor, nije operativno, kao ni PPOV u Herceg Novom, dok je u budvanskoj opštini PPOV dijelom operativno, ali nije do kraja izgrađeno, kako je predviđeno projektom.
 
U vrlo konstruktivnoj atmosferi, razmatrana su moguća rješenja navedenih problema, koja će biti predmet detaljne zajedničke analize u predstojećem periodu na lokalnom i državnom nivou.
 
Tokom sastanka bilo je riječi o razvojnim projektima koji bi dodatno unaprijedili kvalitet života u ovim opštinama, kao i o pripremama za predstojeću turističku sezonu koja je od velikog značaja kako za ove opštine, tako i za cijelu državu.
 
Predstavnici Vlade su se složili da su radne posjete dobar model unapređenja dijaloga između lokalnih samouprava i Vlade te će se sa ovom praksom nastaviti kako bi iznalaženje rješenja i poboljšanje ambijenta bilo što efikasnije,navodi se u saopštenju.
 
 

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još