Mjesna zajednica Stari Grad-rješavanje komunalnih problema prioritet

 Mjesna zajednica Stari Grad-rješavanje komunalnih problema prioritet

Sanacija javne rasvjete u gradskom jezgru i na bedemima, nastavak radova na kanalizacionom sistemu na potezu od Škurde do Gurdića, obnavljanje pločnika na Pjaci od kina i zaštita starog kamenog mosta na rijeci Škurdi, samo su neki od zadataka rukovodstva Mjesne zajednice Stari Grad.

Iako je rekonstrukcija rasvjete počela prije nekoliko godina i dalje ima problema, pa se mještani često žale na mrak u Zanatskoj ulici i Pjaci od muzeja. Nije u funkciji ni rasvjeta od ulaza na bedeme do crkve Gospa od zdravlja. Nakon završetka radova na postavljanju cjevovoda od mosta na Škurdi do Gurdića je završen, pa je sljedeći korak priključivanje na glavnu kanalizacionu mrežu. Iz Mjesne zajednice će raditi na sanaciji kanalizacionog sistema u Zanatskoj ulici.

Uputili su i dopis Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora, kako bi preduzeli mjere za zaštitu starog mosta na rijeci Škurdi, na kojem su vidna oštećenja i pukotine. Neophodno je i ukloniti stablo iz ruševine preko puta kuće Ribica, koje urušava i galeriju koja je u neposrednoj blizini, a može doći i do većih oštećenja pločnika.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još