Na području opštine Kotor prijavljen boravak 10.082 gosta

 Na području opštine Kotor prijavljen boravak 10.082 gosta

Kako saopštavaju iz Turističke organizacije Kotor, na današnji dan je na području opštine prijavljen boravak 10.082 gosta – u hotelskom smještaju je njih 1.525, privatnom 8.323, kampovima 57 i hostelima 177.

“Uz apel izdavaocima smještaja da redovno i u skladu sa zakonom izmiruju svoje obaveze, podsjećamo da prijavu boravka, pored punkta u Starom gradu koji radi svakoga dana i vikendom od 8 do 20 sati, mogu izvršiti i na punktovima u Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Stolivu, Orahovcu, Morinju i Perastu koji su otvoreni radnim danima od 8 do 15 sati. Takođe, tu su i punktovi na Prčanju i u Risnu sa radnim vremenom svakog radnog dana i vikendom od 8 do 15, dok punkt na Sv. Stasiju i dalje radi u izmijenjenom radnom vremenu od 9 do 15 sati” – saopštavaju iz Turističke.

Još jednom apeluju na  sve građane kao i naše goste, da se pridržavaju epidemioloških mjera, a one koji se nisu vakcinisali da to učine što prije i tako zaštite i sebe i druge.

“Pozivamo privrednike da svoj rad prilagode važećim propisima i zakonima, naročito kada su buka, radno vrijeme i odlaganje smeća u pitanju, te da kao dobri domaćini doprinesu tome da naši gosti ponesu lijepe uspomene iz Kotora” – navodi se u saopštenju Turističke organizacije Kotor.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još