Na prostoru nekadašnje Autoboke praktična nastava za studente Pomorskog fakulteta

 Na prostoru nekadašnje Autoboke praktična nastava za studente Pomorskog fakulteta

Foto:ucg.ac.me

Praktična nastava za predmete “Brodski mašinski kompleks” i “Brodski pomoćni sistemi i uređaji” iz dijela vezanog za protivpožarstvo na Pomorskom fakultetu Kotor, biće održana danas u 12 sati na prostoru nekadašnje “Autoboke”. 

Iz ove visokoškolske ustanove podsjećaju da već dugi niz godina imaju dobru saradnju sa Službom zaštite i spašavanja opštine Kotor.

“Zahvaljujući ovoj saradnji, uspješno se realizuje praktična nastava vezana za gašenje požara sa različitim sredstvima, prolazak kroz protivpožarni poligon sa samostalnim aparatima za disanje i traganje, uz korišćenje termalne kamere i spašavanje povrijeđenog. Praktične vježbe će, osim uz podršku zaposlenih iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, biti sprovedene uz učešće aktivnih pomoraca i podršku Studenske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor. Organizator praktične nastave je mr Miroslav Vukičević, saradnik na predmetima Brodski mašinski kompleks i Brodski pomoćni sistemi i uređaji”, saopšteno je Radio Kotoru povodom sjutrašnjeg događaja.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još