Nagradna igra: „EU na dlanu“

 Nagradna igra: „EU na dlanu“

Evropska unija u Crnoj Gori nastavlja da slavi Dan Evrope tokom cijelog maja. Nakon online Evropskog filmskog festivala, koji je počeo u ponedjeljak, na redu je i već dobro poznata online nagradna igra „EU na dlanu“, dostupna na sajtu www.eunadlanu.me U pitanju je zanimljiva i edukativna nagradna igrica, koju čine kreativno osmišljena interaktvina pitanja o Evropskoj uniji i njenim zemljama članicama. Pitanja pokrivaju različite oblasti, kao što su kultura, geografija, istorija, sport…

Igrica počinje bacanjem kockice, nakon čega vaš pion počinje „putovanje“ po Evropskoj uniji. Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice. Igrica traje u prosjeku 15 minuta, tokom kojih je potrebno obićih svih 48 polja, koliko iznosi i maksimalan broj bodova. Da bi ste se kandidovali za nagrade, potrebno je da osvojite najmanje 28 poena.

Nagrade kao podrška privredi u vrijeme epidemije

Igirica „EU na dlanu“ ima vrijedan nagradni fond. Moguće je osvojiti jedan od 5 vaučera za ljetovanje u Crnoj Gori u iznosu od 400 eura, tablet, 40 poklon vaučere u vrijednosti od 50 eura, kao i specijalne nagrade – poklone iznenađenja, koje su pripremile ambasade zemalja članica Evropske unije. Svim dobitnicima slijedi i Evropska omladinska kartica.

Pored želje da obraduju takmičare, nagrade su osmišljene i sa ciljem da se pomogne privredi, posebno manjim preduzeticima, koji su pogođeni ekonomskim posljedicama epidemije korona virusa. Nagrade su obezbijedili Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, ambasade zemalja članica EU, Kancelarija za evropske integracije, Kancelarija za mlade Glavnog grada, NVO Centar za omladinsku edukaciju, a uz podršku NVO Unija mladih preduzetnika i inicijative Ljetuj doma. Nagrade se izvlače jednom nedjeljno, u pristustvu većine autora igre i partnera. Nagradna igra traje do 11. juna.

Pravo učešća imaju svi stanovnici Crne Gore, koji igricu mogu odigrati neograničen broj puta, ali se samo jednom nedjeljno mogu registrovati i kandidovati za nagrade. Za svako naredno izvlačenje, potrebna je nova registracija. Više o pravilima igre pročitajte na ovom linku.

Ovo je druga godina da Evropska unija u Crnoj Gori organizuje ovu nagradnu online igricu. Prošle godine je „EU na dlanu“ za mjesec odigralo preko 15 000 takmičara.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još