Najava kruzera ohrabruje kotorske privrednike

 Najava kruzera ohrabruje kotorske privrednike

Foto:luxlife

Najave nekih kruzing kompanija o pokretanju flote signal je koji ohrabruje, a ujedno i poruka da ćemo i u Kotoru ipak imati zadovoljavajuću sezonu, ocijenio je direktor Turističke organizacije Kotor Jovan Ristić. 

Na krstarenje Sredozemnim morem iz Venecije je prije dva dana krenuo prvi brod od početka pandemije korona virusa. 

Riječ je o kruzeru „MSC Orchestra“ (90.000 brt) sa oko 1.000 putnika, koji je redovno uplovljavao u Kotor prije pandemije, a tokom krstarenja će obići luke na jugu Italije, dva grčka ostrva i Dubrovnik. 

“Bez obzira na sve nedoumice vezane za kruzing industriju, kada je Bokokotorski zaliv u pitanju, ipak ohrabruje infiormacija o njenom pokretanju. Imamo najavu da tokom ove nedjelje neke od kruzing kompanija počinju sa krstarenjima, iako kolege iz Luke Kotor još nemaju zvaničnu potvrdu njihovog dolaska. Ovo će svakako pokrenuti kotorsku privredu, a značajno je i kao jedan od signala da je najgore, kada je pandemija u pitanju, ipak iza nas”, kazao je Ristić za Radio Kotor. 

Kada je riječ o posjeti Kotoru, iznad je one u istom periodu prošle godine. 

“Međutim ipak daleko od onoga na što smo navikli u godinama prije, u godinama rasta, posebno kada su izletnici u pitanju. Nadamo se da će, kako sezona odmiče, i ti segmenti biti na višem nivou i da ćemo na kraju ipak imati zadovoljavajuću sezonu”, rekao je Ristić.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još