Najveća crnogorska zastava obasjala nebo

 Najveća crnogorska zastava obasjala nebo

Najveća crnogorska zastava, koja se prostire na 5.000 metara kvadratnih, zavijorila se juče na Cetinju povodom Dana nezavisnosti.

Nakon toga upriličen je spektakularan vatromet povodom 21. maja Dana nezavisnosti, a podigunuta je i najveća crnogorska zastava.

Dimenzije zastave su 100 x 50 metara i kao takva čini doslovno jedno veliko jedro. Projekat je koštao 16.000 eura, a novac za šivenje donirali su građani Crne Gore. Zastavu je radila bosansko-hercegovačka firma „Laser“ koja ju je, 18. maja, predala Igoru Damjanoviću iz Crne Gore koji je napravio Viber grupu „Crnogorska zastava“, preko koje je prikupljen potrebni novac. Urađena je od 85 isprintanih djelova, koji su se kasnije sastavljali šivenjem.

Oko 21 sat upriličen je i veličanstven vatromet.

Povodom jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Crne Gore Javni servis poklonio je građanima sinoć veliki koncert, koji je održan na platou Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) . Taj muzički spektakl građani su mogli da prate na četiri kanala Javnog servisa – Prvom, Drugom, Satelitskom i Parlamentarnom, Radiju 98, ali i Portalu RTCG. Sve je okončano spektakularnim vatrometom.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još