Nema dovoljno razloga za smjenu direktora bolnice iz Risna

 Nema dovoljno razloga za smjenu direktora bolnice iz Risna

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da su konstatovane neke nepravilnosti u radu, ali da je to nedovoljno za smjenu direktora bolnice u Risnu Vlada Popovića.

Prethodnih dana više stotina građana protestovalo je protiv najavljene smjene Popovića. Oni su blokirali magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici. Popović je, kako je kazao,  informaciju o svojoj smjeni zbog neprijavljivanja smrti mladića koji je podlegao povredama iz saobraćajne nesreće, pročitao sa portala.

“Najvažnije je da shvatimo da kontrole moraju da postoje i da se one odvijaju na kontinuiran način. Bilo je nekih nepravilnosti u radu, ali za sada nedovoljno za smjenu Popovića. Nema nikakave potrebe da bilo ko kontrolu razumije na drugačiji način i da se prave pozorišne predstave na račun onoga što nije do kraja provjereno“, kazala je ministarka.

Ona je to izjavila na otvaranju renoviranog Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku gdje će hitni pacijenti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) kojima je potrebna analiza imati gotove nalaze za manje od sat.

Tekst: portal RTCG

Borovinić Bojović (Foto: gov.me)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još