Noćni klubovi traže da im se omogući da rade

 Noćni klubovi traže da im se omogući da rade

Vlasnici noćnih klubova apeluju na nadležne da im pomognu i omoguće rad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone. Skoro dvije godine noćni klubovi u Crnoj Gori su zatvoreni, a za državu su gotovo nevidljivi, saopštavaju u Udruženju ugostitelja Crne Gore.

„Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživjeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemojom korona virusa, ali svjesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima. Međutim, ovo predugo traje, zbog čega smo primorani da apelujemo na nadležne da razmotre da nam dozvole rad, jer smo gotovo došli do bankrota“, upozoravaju oni.

Kako se nadležni stalno pozivaju na iskisustva susjedne Hrvtske, koja je prošle godine radila u sezoni i opet je otvorena, smatraju da bi trebalo da im se dozvoli rad.

Podsjećaju da su predložili kampanju vakcinisanja zaposlenih kako bi se smanjio rizik od širenja epidemije. Mole nadležne da razmotre njihove apele i obavijeste ih u što kraćem roku kada će im dozvoliti rad, s bzirom na to da im treba vremena da vakcinišu osoblje, pripreme objekte za rad, obezbijede potrebnu radnu snagu.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još