Nove mjere od sjutra?

 Nove mjere od sjutra?

Foto: gov.me

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, saopštila je novinarima u Podgorici, gdje je u Domu zdravlja počela vakcinacija starijih od 80 godina, da je u opštinama sve pripremljeno za vakcinaciju starijih od 80 godina i da će u ostalim gradovima ona početi u narednih par dana, prenosi agencija Mina.

Odgovarajući na pitanje kada se očekuje totalno zaključavanje ako se nastavi ovakav tempo obolijevanja od COVID-a 19, ona je podsjetila da su trenutne mjere na snazi do srijede.

„Neprekidno se prate presjeci. Danas, u 12 sati, Radna grupa Instituta za javno zdravlje ima sastanak. Komisija, Savjet i kompletna Vlada sastaće se sjutra popodne, uoči 10. marta, kada ćemo saopštiti nove, korigovane mjere“, kazala je Borovinić Bojović.

Ona nije mogla da kaže kakve će nove mjere tačno biti.

Lokdaun, kako je navela, osim mjera koje su sada na snazi i koje su restriktivne i rigorozne, podrazumijevao bi i zatvaranje svih privrednih subjekata, prelazak škola na onlajn nastavu, zatvaranje vrtića, granica, policijski sat od 21 sat, zabranu međugradskog kretanja.

Borovinić Bojović kazala je da sve bolnice raspolažu sa neophodnim ljekovima.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još