Nove,strožije, mjere za Herceg Novi

 Nove,strožije, mjere za Herceg Novi

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Herceg Novom, važiće mjere kao u Budvi i Tivtu. Zabranjeni su skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjuje se rad hotela, tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, obustavlja se rad u obrazovnim ustanovama i prelazi se na onlajn nastavu – saopštno je na press konferenciji Instituta za javno zdravlje.

Od sjutra pa naredne dvije sedmice, stanovnici Herceg Novog neće imati zabranu napuštanja opštine tokom radnih dana, dok je i dalje na snazi za cijelu Crnu Goru, zabrana međugradskog saobraćaja tokom vikenda.

Nastava će biti organizovana onlajn, biće zatvorene teretane i fitness klubovi, sportske kladionice. Dostava hrane moguća je samo na kućnu adresu, ne i preuzimanje i zadržavanje pred objektom u kojem je naručena, a zabranjena je takođe i upotreba uslužnih kafe aparata u svim objektima, saopšteno je na konferenciji za novinare u Institutu za javno zdravlje.

Zabrinjava broj od 61-og preminulog posljednje sedmice i preopterećenost zdravstvenog sistema, kazao je direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić. To je posljedica visokog broja novooboljelih I pokušaja nesupjelog liječenja, kazao je on.

Prosječan broj novooboljelih je 439, nešto manje nego protekle tri nedjelje, međutim i dalje zabrinjava.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još