NVO „Naša akcija“ sa mladima u akciju

 NVO „Naša akcija“ sa mladima u akciju

Minulih dana NVO “Naša akcija” nastavila je realizaciju aktivnosti u sklopu IPA prekograničnog projekta „YOUth drive –  Program za jačanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje donosilaca odluka za preduzimanje akcija.“

-Opština Kotor i NVO “Naša akcija” potpisali su ugovor o saradnji i sada ćemo zajedno sa opštinama Tivat i Herceg Novi raditi na jačanju svijesti o upravljanju otpadom i uključivanju mladih. Benefiti partnerstva  lokalne uprave i nevladinog sektora, uključuju i donacije kontejenera i kanti za komunalna preduzeća, organizovanje edukativnih aktivnosti za mlade, kao i analizu stanja voda i divljih deponija”, rekla je za Portal Kotor, voditeljica projekta Patricia Pobrić.

Tri škole u opštini Kotor, JU OŠ „Veljko Drobnjaković“, JU OŠ „Njegoš“ i JU OŠ „Nikola Đurković“ dobile su po projektor sa platnima i tablete koji će olakšati pristup on line nastavi učenicima tih ustanova. Opremu u vrijednosti od 2.850 EUR-a osigurava Evropska unija u okviru projekta koji doprinosi podizanju svijesti mladih o pravilnom odlaganju otpada i zaštiti životne sredine.
– NVO „Naša akcija“ ovim projektom pokazuje da se radi o nevladinoj organizaciji koja u svakom trenutku prepoznaje potrebu društva te se u skladu s tim i ponaša djelujući konkretno i aktivno, ne samo u pogledu podizanja ekološke svijesti nego i u pogledu ukupne društvene odgovornosti“,istakla je Pobri

Projekt „YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnazivanje zakonodavaca za djelovanje“ sprovodi se u okviru IPA programa prekogranicne saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, finansiranog od Europske unije sa više od 232.000 EUR. Projektni partneri su nevladine organizacije, Udruzenje za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega, Bosna i Hercegovina kao nositelj projekta, i NVO “Naša akcija”.

Foto:“Naša akcija“

Rad sa mladima i jačanje svijesti o nihovom uključivanju u zajednici iz te nevladine organizacije realizovali su kroz nekoliko radionica na temu volonterizma.

-Cilj radionice je da mladi uspješni volonteri upoznaju svoje vršnjake o njihovim volonteskim iskustvima, kao i da ih upoznaju koliko su ova iskustva bitna za stipendije, zapošljavanje i dalju uspješnost mladih, posebno ako su se uputili u inostranstvo.  Mladi često nijesu upoznati da se na zapadu volonterizam i aktivizam vrednuje jednako koliko i ocjene“, informišu iz NVO „Naša akcija“ napominjući da su radili, i da će nastaviti sa aktivnostima edukativnog sadrzaja za mlade, za edukatore mladih, kao i za organizacije koje se bave mladima i za roditelje.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još