NVO „Naša akcija“ završila radove u školi u Radanovićima

 NVO „Naša akcija“ završila radove u školi u Radanovićima

Završena je petodnevna volonterska akcija mladih iz NVO „Naša akcija“ u Osnovnoj školi „Nikola Djurković“: Sređivali su kabinet matematike, veliki hodnik na donjem spratu škole od oko 150 m2, stare klupe, i ofarbali vrata učionica na donjem spratu škole.

Foto: Facebook NVO „Naša akcija“

– Radovi su uključili veliku količinu struganja, gletovanja i smrglanja jako oštećenih i starih zidova, podloga i krečenje. U akciji je ucestvovalo 18 mladih volontera uzrasta 14 do 21 godina, a dva dana pomagali su nam studenti Pomorskog fakulteta. Materijal za ovu aktivnost NVO „Naša akcija“ je obezbijedila kroz Savjet za mlade Kotor a krovni materijal od Direkcije za izgradnju Kotora. Ostala sredstva smo obezbijedili kroz European endowment for democracy“, saopštili su nam iz te nevladine organizacije.Posebno su zadovoljni što su se njihovoj akciji odazvali nastavnici i roditelji koji su volonterima donosili osvježenje i hranu.

-Ovo je četvrta škola koju je NVO „Naša akcija“ uredila kako bi najmladji sugradjani imali ljepše okruženje za učenje“, napominju organizatori podsjećajući da će u drugoj fazi projekta biti sredjen kabinet biologije i radit će se na uredjenju dvorišta škole.

– Sada cekamo da domar zavrsi krov od ucionice i biblioteke sa materijalom koji smo obezbijedili jer tu sada prokišnjava. Samo tada nastavak radova ima smisla. Pokušavamo još da obezbijedimo police za knjige u dobrom stanju za biblioteku jer su mnoge od prokišnjavanja uništene, kao i mapu svijeta koja je školi potrebna. kaze mladi vodja ovog projekta Dejan Bešović i pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu u uredjenju ustanove.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još