NVO „Ugostitelji Crne Gore“-dijalogom do rješavanja ključnih problema

 NVO „Ugostitelji Crne Gore“-dijalogom do rješavanja ključnih problema

Predstavnici NVO “Ugostitelji Crne Gore” i Ministarstva zdravlja sastali su se juče u cilju rješavanja ključnih problema sa kojima se više od godinu suočava sektor ugostiteljstva i hotelijerstva.

Teme sastanka bile su epidemiološke mjere u cilju suzbijanju korona virusa, a koje se najviše odnose na ograničenje rada ugostiteljskih objekata zbog čega smo, kao što smo više puta kazali, na rubu egzistencije.

Tokom sastanka naišli smo na veliko razumijevanje Ministarstva zdravlja u vezi sa zahtjevima ugostitelja u cilju prevazilaženja nagomilanih problema.

Iako svjesni aktuelne epidemiološke situacije, pozdravljamo namjeru zdravstvenih vlasti da će razmotriti naše zahtjeve u vezi sa produženjem radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako bi, koliko toliko, umanjili posljedice sa kojima se suočava naš sektor zahtijevamo i da nam se dozvoli da se za istim stolom nalazi više od dvije osobe, ali i da se omogući služenje gostiju i unutar ugostiteljskih objekta.

Vjerujemo da će, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, naši zahtjevi biti prihvaćeni i da će već danas biti predstavljeni na press konferenciji Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

Ukoliko se primijene mjere koje smo predložili, možemo reći da ćemo raditi u povoljnijem poslovnom ambijentu.

Tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja iznesen je i predlog zajedničke kampanje sa ciljem podizanja svijesti o značaju vakcinacije.

Saopštenje NVO ”Ugostitelji Crne Gore”

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još