O zahtjevima ugostitelja odluka u ponedjeljak 28.decembra

 O zahtjevima ugostitelja odluka u ponedjeljak 28.decembra

Predsjednik udruženja ugostitelja iz Kotora Dušan Samardžić rekao nam je da je na sastanku sa resornim ministarstvima dogovoreno da će o njihovim zahtjevima odlučiti u ponedjeljak, kada će znati da li će biti izmjena po pitanju njihovog rada.

Ugostitelji su upoznali ministra ekonomije o problemima kojima su svakodnevno izloženi a posebne finansijske teškoće pričinjavaju im komunalne naplate, pa su zatražili da se spriječi prinudna naplata dažbina i da im se prekine dostavljanje računa za električnu energiju i vodu. Jedan od zahtjeva je i da sva eventualna zatvaranja i onemogućavanja obavljanja djelatnosti moraju biti ispraćena adekvatnim finansijskim mjerama u mnogo većem obimu nego što je to do sada bio slučaj.

Zakazani skup za utorak 29. decembar u 12 časova neće održati jer je Uprava policije donijela rješenje kojim se zabranjuje. Zbog toga su ugostitelji podnijeli tužbu Upravnom sudu Crne Gore radi poništaja.

U saopštenju koje potpisuje predsjednik NVU Udruženja ugostitelja Crne Gore Momo Sladaković piše:

Ovim putem želimo da izrazimo ogorčenost i javnu osudu zbog činjenice da je nekoliko naših kolega iz Nikšića, nakon privođenja, zadržano tokom noći u prostorijama Centra bezbijednosti u Nikšiću, što je apsolutno neprimjereno i nepotrebno. Takođe, želimo da obavijestimo svoje kolege da će od strane Udruženja ugostitelja Crne Gore imati svu podršku, kako finansijsku, tako i stručnu odnosno pravnu kako bi se, u skladu sa zakonskom procedurom, izborili sa prijavama Uprave policije i nezakonitim postupanjem prema njima.

Udruženje ugostitelja Crne Gore, ovim putem ističe da će nastaviti borbu za opstanak, koja traje već 9 mjeseci i to na način kako je to najavljeno u dosadašnjim obraćanjima javnosti, jer je u pitanju opstanak cijele grane turističke privrede i ogromnog broja zaposlenih lica. Ovim putem pozivamo i sve naše kolega da, koliko mogu, daju doprinos ovoj borbi, jer ćemo samo zajedničkim i jedinstvenim pristupom na kraju i uspjeti.

Takođe, istrajavamo u tvrdnji da prema ovoj grani privrede ne postoji pravičan odnos, posebno kada se uzme u obzir njen značaj za ekonomiju Države Crne Gore, dok se nijemo posmatraju kršenja mjera kojih imamo na svakom koraku, a koja su dokumentovana i javno prikazana putem medija svih vrsta.

Članovi ovog Udruženja obavještavaju svu zainteresovanu javnost da će istrajati u svojim namjerama i zahtjevima.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još