Obavezna zimska oprema od 15.novembra-nesavjesnima kazna do 300 EUR-a

 Obavezna zimska oprema od 15.novembra-nesavjesnima kazna do 300 EUR-a

Od danas ,15.novembra, pa do 1.aprila 2021. godine na snazi je obavezna upotreba zimske opreme, saopštili sui z Uprave policije Crne Gore.

Upotreba zimske opreme  obavezna je na svim putevima ako postoje zimski uslovi na putu (snijeg, led ili poledica).

Saobraćajnim patrolama stigla je naredba MUP-a da od petka 15. novembra krenu sa kažnjavanjem vozača, koji na regionalnim magistralnim putevima nemaju obaveznu zimsku opremu, bez obzira kakvi su vremenski uslovi na putu.

Naredba je objavljena 12. novembra u Službenom listu, gdje je detaljno pojašnjeno na kojim putnim pravcima je do 31. marta 2020. godine obavezna zimska oprema na automobilima, kamionima, šleperima.

Ova naredba neće važiti za gradska jezgra i manje važne putne pravce sve dok na cestama nema snijega, leda i poledice.

To znači da vozači iz Herceg Novog ne moraju da imaju zimsku opremu sve dok to vremenski uslovi dozvoljavaju, ali ukoliko krenu putnim pravcem Lipci – Grahovo – Vilusi, Meterizi –Cetinje, Petrovac – Sotonići I na sjeveru države vozači  moraju posjedovazi obaveznu garnituru guma i dodatnu opremu za snijeg i led.

Propisana novčana kazna za neposjedovanje zimske opreme je od 60 do 150 eura, dok je za nekorišćenje opreme predviđena kazna od 80 do 300 eura

Foto:bl-portal.com

Avatar

Dubravka Perović

Pročitajte još