Online prijave za vakcinu protiv covida

 Online prijave za vakcinu protiv covida

Vlada Crne Gore pokrenula je internet stranicu covidodgovor.me, na kojoj se, između ostalog, mogu prijaviti građani koji žele da se vakcinišu protiv korona virusa.

Na toj internet platormi, u dijelu Imunizacija, građani popunjavanjem upitnika iskazuju interesovanje da prime vakcinu protiv COVID-19.

Da bi iskazali zainteresovanost i vakcinisali se, nije potrebno biti osiguranik Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Svi državljani Crne Gore su po automatizmu kandidati da prime vakcinu.

„Nakon što iskažete interesovanje, u narednom periodu obavijestićemo Vas o tačnom terminu i mjestu vakcinacije“, piše na sajtu covidodgovor.me.

Kako se navodi, upitnik se može popuniti i za članove domaćinstva.

„Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član Vašeg domaćinstva nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj“, piše u uputstvu.

Najugroženije grupe prve će primiti vakcinu protiv koronavirusa.

„S dolaskom drugog kontingenta vakcina crnogorska javnost dobiće precizne informacije o tome kada počinje vakcinacija ostatka prioritetnih grupa i opšte populacije, kako i gdje će se vakcinacija sprovoditi. Preporuka je da, upravo iz tih razloga, redovno pratite naš sajt“, navodi se, između ostalog, na sajtu.

Po Nacionalnom planu u Crnoj Gori bi trebalo vakcinisati 330.000 građana, kako bi se moglo govoriti o kolektivnom imunitetu.

Drugi kontingent ruskih vakcina, 5.000 doza, stiže u četvrtak, dok će kineske vakcine ka Crnoj Gori krenuti 27. februara.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još