OO DPS Kotor: Prvih 100 bezličnih dana kotorske vlasti

 OO DPS Kotor: Prvih 100 bezličnih dana kotorske vlasti

Foto; OO DPS Kotor

Najmanje griješi onaj koji ne radi ništa – glavni je moto kotorske vlasti, pa su prosto odlučili da ne rade ono za šta su ih građani izabrali.

Uobičajeno je da se svakoj vlasti da 100 dana bez kritika i analiza. To je sasvim dovoljno vrijeme da se vlast snađe i pokaže šta smjera. Nažalost posljednjih 100 dana našim gradom vlada letargija, izuzev par protokolarnih aktivnosti, nova-stara vlast nastavila je tamo gdje je stala 2019. godine, a to je tapkanje u mjestu. Nadamo se da će brzo da se trgnu jer je to za dobrobit građana.
Za 100 dana lokalni parlament je usvojio cijele dvije nove odluke, Budžet i Izmjenu odluke o porezu na nepokretnost, kao i par odluka koje je pripremila prethodna vlast. Iako smo ušli u februar mjesec, nemamo Plan rada Skupštine, nemamo Program rada Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora, a o opštinskim preduzećima i da ne govorimo. Najavljene mjere za podršku lokalnim privrednicima više se i ne pominju.
Uvaženi vršioci kotorske izvršne vlasti puno toga ste obećali građanima na lokalnom, ali i na državnom nivou gdje takođe vršite vlast, vrijeme je za rezultate. Mi kao odgovorna opozicija u narednom periodu ukazivaćemo na sve propuste lokalne vlasti, ali bićemo spremni i nesebično da pomognemo, svjesni činjenice da grad i država prolaze kroz turbolentni period u zdravstvenom, ekonomskom i političkom smislu.

(Opštinski odbor DPS Kotor)

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još