Organizatori protesta: Ne nasijedajte na provokacije, ne konzumirajte alkohol…

 Organizatori protesta: Ne nasijedajte na provokacije, ne konzumirajte alkohol…

Foto:Instagram

Na društvenim mrežama ovih dana najavljuje se za sjutra u 12 sati protest ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Patriotske organizacije apeluju na sve učesnike protesta da se striktno drže mjera predostrožnosti, propisanih zbog opasnosti od koronavirusa.

“Odgovornost prema državi ne da nam da sjedimo doma dok Vlada i poslanici prepisuju naše kulturno blago i našu istoriju na Srpsku crkvu i Srbiju. Odgovornost za zdravlje svakog čovjeka obavezuje nas da poštujemo epidemiološke mjere, zato sjutra – odgovorno, s maskom na licu i fizičkom distancom pokažimo civilzacijsku udaljenost od onih koji su nas prodajom Crne Gore primorali da u ovakvim okolnostima stanemo u odbranu jedine otadžbine”, navode patriote, a prenosi Antena M. 

Organizatori poručuju da se ne konzumira alkohol, psihoaktivne aupstance i ljekove, preporuluju da se nosi mobilni telefon, da je baterija napunjena i da se obezbjedi pristup internetu.

Napominju da se ne nose metalni i oštri predmeti, oruđa ili oružja bilo koje vrste, a da se nose zastave, majice, kape i transparenti sa natpisima građanske orjentacije …

Upozoravaju da treba biti oprezan prema nepoznatim licima, a da su poželjne patriotske parole, aplauzi i povici bez vrijeđanja ljudskog dostojanstva.

Dodaju da ne treba provocirati policiju, ne napadati verbalno ili fizički na bilo koji način.

U slučau intervencije policije ističu da treba snimati telefonima, pozivati u pomoć i pružiti prvu pomoć ako treba.

Podsjetimo, povodom najavljenog protesta ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović oglasio se danas, ističući da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

Avatar

Portal Kotor

Pročitajte još